Ексклюзиви
середа, 06 травня 2009 12:06

Стала відома ще одна причина зайвої ваги

Стала відома ще одна причина зайвої ваги

Депресія давно асоціюється у медиків з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань, але головні причини цього зв"язку були неясні.

Дослідники RushUniversity (США) встановили, що депресія приводить до накопичення вісцерального жиру, який знаходиться між внутрішніми органами на талії і сприяє серцевим розладам і діабету.

Лікарі вважають, що депресія відповідальна за зайві сантиметри на талії та животі, тому підвищує ризик порушень роботи серцево-судинної системи.

Симптоми депресії явно корелювали з відкладенням вісцерального жиру, показало обстеження 409 жінок середнього віку. Кількість шкідливих жирів була виміряна за допомогою комп"ютерної томографії, а ознаки психо-емоційної пригніченості за допомогою загальних тестів.

Медики відмовилися від вимірювання об"єму талії, оскільки вони вважають, що це неточна міра визначення вісцерального жиру, тому що вона включає підшкірний жир.

Також терапевти знайшли зворотну асоціацію: було відмічено, що жінки з надмірною вагою частіше страждали від депресії.

Учені висунули гіпотезу, згідно якої депресія викликає накопичення жиру на талії шляхом хімічних змін в організмі, включаючи виробництво гормону кортизолу і запальних з"єднань.

АМІ-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «Стала відома ще одна причина зайвої ваги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути