вівторок, 31 березня 2009 12:24

Схильність до ожиріння закладається ще до народження

Схильність до ожиріння закладається ще до народження
Діти, які мали зайву вагу ще в період розвитку ембріона, частіше страждають від ожиріння, що свідчить про важливість раціонального харчування малечі, заявили американські дослідники.

За останні 20 років кількість американських дітей, які страждають від ожиріння, подвоїлася. Кожна третя американська дітина має надлишкову вагу.

Епідемія ожиріння пов"язана з цілою низкою проблем зі здоров"ям, таких як високий ризик серцево-судинних захворювань, діабет, рак.

Дослідники Гарвардського університету та Дитячого госпіталю в Бостоні розділили 560 дітей на чотири групи - у відповідності до зросту та ваги при народженні. Спостереження проводилися одразу після народження, у шість місяців та у 3 роки.

Ті діти, які важили більше норми при народженні та набрали більше ваги через 6 місяців, мали на 40% вищу ймовірність ожиріння у віці 3 років.

"Наші висновки свідчать про те, що швидке збільшення ваги ще в зародковому віці та одразу після народження автоматично ставить дітей у групу ризику", -сказала одна з дослідниць Елсі Таверас.

Гарвардські медики вважають, що їхні висновки мають важливе значення у сенсі просвіти батьків та вихователів. Треба покращувати раціон харчування, дбати про немовлят, не загодовувати їх, повідомляє Reuters

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Схильність до ожиріння закладається ще до народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути