вівторок, 25 січня 2011 13:09

Спання в ліжку з тваринами загрожує небезпечними хворобами

Спання в ліжку з тваринами загрожує небезпечними хворобами

Любителі брати з собою в ліжко свого чотириногого вихованця повинні знати про те, що собака або кішка можуть заразити їх не тільки глистами, але і більш страшними хворобами - наприклад, бубонної чумою, хворобою Шагаса, що вражає шлунково-кишковий тракт, вірусним лімфаденітом тощо.

На думку професора Каліфорнійського університету Бруно Чомела, надмірна турбота про домашніх тварин загрожує їхнім господарям проблемами зі здоров'ям: собакам і кішкам не слід переходити "межу", проведену людиною біля свого ліжка.

Професор Чомел та його колега Бен Сан, головний ветеринарний лікар департаменту охорони здоров'я Каліфорнії, досліджували тему інфекцій, що передаються домашніми тваринами, а потім опублікували результати своєї роботи в журналі Emerging Infectious Diseases. Згідно з даними цього дослідження, з 250 відомих захворювань, якими тварини можуть заразити людину, більше 100 загрожують власникам собак і кішок.

Між тим, 53% власників собак вважають свого вихованця членом сім'ї, а 56% зізналися, що сплять разом зі своїм собакою. Серед господарів кішок цей відсоток ще вищий - 62%. У тому, що вони "ділять постіль" зі своєю домашньою твариною зізналися 25% опитаних жінок і лише 16% чоловіків.

Ларрі Корнгей, президент Американської ветеринарної Асоціації, підкреслив, що власникам домашніх тварин слід мити руки після ігор зі своїми вихованцями і регулярно водити їх на прийом до ветеринара. Втім, зазначив Корнгей, "плюсів" у спілкування з домашніми тваринами - незалежно від того, спите ви з ними в одному ліжку чи ні - набагато більше, ніж "мінусів".

NEWSru.co.il

Зараз ви читаєте новину «Спання в ліжку з тваринами загрожує небезпечними хворобами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути