середа, 08 жовтня 2008 14:37

Створений найбільш людиноподібний робот в світі (ФОТО)

Японські учені з університету міста Осака представили свою останню розробку - дівчинку-робота, що стала найреалістичнішим роботом, створеним людськими руками.

Робот, що отримав назву ReplieeR-1, копіює дівчинку у віці п"яти років. Оснащене тисячами датчиків тіло покрите силіконовою шкірою, на голові заплетені кіски, а очі робота час від часу моргають.

За словами розробників з фірми Cynerdyne, ReplieeR-1 був сконструйований для виконання основних функцій при догляді за літніми людьми і інвалідами. Зокрема, рободівчинка уміє приносити різні предмети.

Продаж нового робота почнеться вже днями. Як стверджують автори винаходу, андроїд зроблений настільки реалістично, що люди сприймають його як живу людину. Як попередив професор університету Хіроши Ішігуро, робота цілком можна сплутати з людиною, що тільки на руку тим, хто вимушений проводити в його товаристві весь свій час.

Тією ж групою учених в 2005 році була розроблена жінка-робот під назвою ReplieeQ-1. Проте модель виявилася не дуже вдалою через "спазми", що повторюються, викликані технічними неполадками. У новому роботові ці недоліки усунені, пообіцяли учені, повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «Створений найбільш людиноподібний робот в світі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути