четвер, 11 листопада 2010 13:40

Шоколад захищає від хвороб серця

Шоколад захищає від хвороб серця

Літні жінки, які їдять шоколад, рідше стають жертвами проблем з серцем, повідомляє агентство Reuters.

Жінки старше 70 років, що вживають солодкі ласощі як мінімум раз на тиждень, на 35% рідше потрапляють до лікарень або помирають від хвороб серця і майже на 60% рідше опиняються на лікарняних ліжках або вмирають від серцевої недостатності.

Про це заявив Джошуа Льюїс (Joshua Lewis) з клініки імені сера Чарльза Гайрднера (Sir Charles Gairdner Hospital), Австралія.

Для досягнення позитивного ефекту зовсім не потрібно поїдати шоколад кілограмами, слід вживати його в помірних кількостях, але часто.

Медики також стверджують, що щоденний прийом темного шоколаду з високим вмістом какао може допомогти в боротьбі з синдромом хронічної втоми.

Крім того, вживання шоколаду може покращувати пам'ять.

У той же час темний шоколад покращує роботу кровоносних судин. Дослідження показали, що чорний шоколад підвищує вміст у крові захищають серце антиоксидантів.

Регулярне споживання темного шоколаду допомагає зменшити запалення, тісно пов'язане з серцем і захворюваннями кровоносних судин. А щоденне вживання темного шоколаду з високим вмістом флаванолу захищає шкіру від старять впливу сонця.

Встановлено також, що темний шоколад допомагає справлятися з емоційним стресом.

Доведено, що чорний шоколад з високим вмістом какао допомагає людям, які страждають від діабету знижувати концентрацію холестерину, не дозволяючи йому доходити до небезпечно високого рівня.

Зараз ви читаєте новину «Шоколад захищає від хвороб серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути