середа, 17 вересня 2008 09:50

Соціальні мережі зараз популярніші за порносайти

Соціальні мережі витіснили порносайти і перетворилися на один з найбільш популярних інтернет-ресурсів, що підкреслює, наскільки змінилися способи спілкування між людьми, говорить веб-сервер-гуру Біл Тансер. Тансер, що називає себе "фанатом статистики", проаналізував інформацію про більш, ніж 10 мільйонів інтернет-користувачів і прийшов до висновку, що ми самі - те, що ми шукаємо в мережі.

У своїй новій книзі, яка називається "Клік: що мільйони людей роблять в інтернеті і що все це означає", Тансер пише, що аналіз пошукових запитів не просто відображає те, що відбувається в інтернеті, але дає ширшу картину суспільства і поведінки людей. "Існує декілька схем того, як ми використовуємо інтернет, які ми повторюємо часто і передбачено, від пошуку дієт і суконь на вечірку до вирішення питання, як ми розважатимемося на вихідних", - сказав він в інтерв"ю Рейтер.

Тансер, керівник консалтингової компанії в області інтернет-пошуку Hitwise, сказав, що головною зміною у використанні інтернету за останнє десятиліття стало зниження інтересу до порнографії і сайтів "Для дорослих". За його даними, число запитів на пошук порнографії скоротилося приблизно до 10 відсотків з 20 відсотків десять років тому, а найбільший попит тепер мають соціальні сайти.

"Число відвідувачів соціальних сайтів виросло, а кількість відвідувачів порнографічних сайтів - зменшилося, - сказав Тансер, відзначивши, що люди у віці 18-24 років все рідше шукають порнографічні сайти. - Я вважаю, що молоді люди проводять так багато часу в соціальних мережах, що у них немає можливості проводити час на "дорослих" сайтах".

Зміна способів спілкування - одна з найпомітніших змін в суспільстві за останні п"ять років, вважає Тансер. Проте дані, які він аналізував, також дали йому уявлення про те, що займає людей, дозволяючи передбачати результати реалити-шоу на телебаченні.

Одержимість знаменитостями також відбилася в результатах аналізу. Сайти "зірок" привертають більше уваги, ніж сторінки, присвячені релігії, політиці, здоровому способу життя і дієтам разом узятим, і не схоже, що їх популярність знижується. Ця любов до знаменитостей охоплює і президентські вибори в США. Користувачі шукають зображення кандидата у віце-президенти від республіканців Сари Пелін частіше, ніж її політичні тези, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Соціальні мережі зараз популярніші за порносайти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути