четвер, 25 листопада 2010 11:53

Складено рейтинг найкращих винаходів для автомобілів (ФОТО)
10

Антисон
Масажный чохол
Смайліки на задньому склі
Автопаркувальник
Діагност

Сайт Novate.ru склав рейтинг найкращих і незвичайних автомобільних винаходів року, що минає.

1. Антисон

Будь-який водій знає, як складно вести машину кілька годин поспіль. Так і тягне годин через 5 закрити очі і задрімати. Для того, щоб позбутися від цієї спокуси, і створено пристрій DriveAlert, тобто будильник для водія. Зовні він нагадує Bluetooth-гарнітуру, яку чіпляють на вухо. Якщо раптом занадто низько нахилитися, він тут же починає нестямно пищати, викликаючи бажання прокинутися.

2. Масажний чохол

Корисний девайс для тих, хто сильно втомлюється і нервує. Цей чохол приємно зігріє сидіння, та ще й зробить масаж сідниць і спини.

3. Смайли на задньому склі

Пристрій Drivemotion існує саме для того, щоб полегшити комунікацію учасникам дорожнього руху.

4. Автопаркувальник

У робочий день в місті дуже важко знайти місце для того, щоб паркуватися. Іноді доводиться втискуватися на автомобілі в неймовірно малі щілини. А Park4U від компанії Valeo сам справиться із цим завданням, абсолютно без участі водія в процесі.

5. Діагност

Гаджет під назвою AutoBot - знає стан машини краще, ніж водій. Пристрій передає всю отриману інформацію на iPhone, оснащений спеціальним додатком.

6. Екран проти білих плям

А ось система під назвою Full-Rear-View Windscreen Monitor допоможе автомобілістам позбутися білих плям навколо машини. Тобто від ділянок дороги, які неможливо оглянути. Камери на корпусі автомобіля просто передадуть зображення на екран, встановлений на лобовому склі.

7. Чорний ящик

Іноді в житті автомобіліста буває ситуація, коли йому доводиться пояснювати, що це не він винен у неприємному подію на дорозі. Ось для цього і потрібен "чорний ящик" - відеофіксатор.

8. Автомобільний автопілот

Компанія Google створила цілком робочий варіант автомобільного автопілота, який вміє сам їздити по дорогах, тримати дистанцію, повертати і зупинятися на світлофорах.

9. Прилад нічного бачення

Далеко не всі дороги вночі освітлені. І тому трапляються такі надзвичайні ситуації, коли автомобіль може задавити не побачену в темряві тварину або навіть людину. BMW Night Vision допомагає уникати подібних неприємностей.

10. Toyota для ігроманів

Фахівці компанії Toyota перетворили сам автомобіль в один гаджет. А, конкретніше, у величезну багатокористувацьку ігрову консоль.

Зараз ви читаєте новину «Складено рейтинг найкращих винаходів для автомобілів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути