четвер, 08 травня 2008 08:52

Скинути вагу можна лише до певного віку - дієтологи

Скинути вагу можна лише до певного віку - дієтологи
Шведські фахівці прийшли до висновку, що дорослій людині схуднути неможливо. Це твердження дослідники пояснюють балансом жирових клітин, кількість яких постійно регулюється організмом.

"Кількість жирових клітин встановлюється в організмі приблизно в кінці підліткового періоду. Проте наше дослідження підтверджує, що дорослий організм все ж таки продукує жирові клітини. Справа в тому, що в організмі існує баланс між зростаючими і відмираючими клітинами. Це означає, що чим більше клітин ви спалили дієтою або тренуваннями, тим більше їх заповниться за рахунок ділення", - говорить професор Каролінського інституту Петер Арнер.

З"ясувалося, що кількість жирових клітин росте приблизно до 20 років, а потім залишається відносно постійною в кількості близько 80 мільярдів. На чисельність клітин не впливає навіть значна втрата або набір ваги. При цьому вони інтенсивно оновлюються протягом життя.

Але, на думку московського дієтолога Олени Златінської, стверджувати категорично, що дорослі люди не можуть скинути вагу, все ж таки не варто.

"Якщо людина має намір ефективно скинути вагу, потрібно дотримуватися тільки "сприятливих" дієт, які не надають стресової дії на організм. Необхідно притримуватися раціону так званої піраміди харчування і вести в міру активний спосіб життя", - підкреслила дієтолог, пише Взгляд.

Зараз ви читаєте новину «Скинути вагу можна лише до певного віку - дієтологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути