вівторок, 29 липня 2008 15:42

Сибірські лікарі видовжать ноги, якщо витримаєте біль (ФОТО)

У російському місті Курган науковий центр "Відновна травматологія й ортопедія" пропонує своїм пацієнтам, які готові змиритися з болем, подовжити кінцівки.

Сара Ворнамен, 29 років, стала вищою на 7,62 сантиметри, що коштувало їй також кількох шрамів під колінами.

Сара розповіла, що дуже страждала у шкільні роки через безжальні насміхання однолітків над її зростом - 1,52 метри. Навіть зараз, в дорослому житті, вона змушена терпіти глузливі зауваження від колег-адвокатів.

Сьогодні зріст Сари - 160 сантиметрів і вона говорить, що ніколи ще не почувала себе краще.

Протягом операції шість років тому, яка коштувала майже 20,000, лікарі зламали гомілки Сари у восьми різних місцях і одягли на них апарат Ілізарова - сталеві рамки обладнані 14 сталевими шпицями, що проходять крізь кістки гомілки.

Але реабілітаційний процес був дуже складним, визнає Сара: "Мої ноги подовжували чотири рази на день, тому що ми поставили за ціль збільшувати довжину на 1 мм щодня на кожній нозі".

"Біль був жахливий, але байдуже, наскільки це було боляче, я ніколи не жалкувала про своє рішення. Я могла бачити, як мої ноги зростають щодня, і це надало мені стільки сил. Я не озираюсь назад. Це змінило моє життя. Я щасливіша, впевненіша і мої ноги, відмінно працюють. Мені більше не доведеться купувати одяг у відділі для дітей".

Минулого десятиліття через російську клініку пройшло близько 10,000 пацієнтів, які бажали подовжити собі ноги.

Багато з них приїхали сюди з Великої Британії, Австралії, Єгипту. Всі вони готові сплатити до 75,000 і перенести нестерпний біль аж до року, щоб підрости лише на декілька сантиметрів.

1951 року російський учений із міста Курган Гавриїл Ілізаров започаткував практичне безкровне лікування переломів трубчастих кісток за допомогою сконструйованого ним апарату з двох металевих кілець, стрижнів та спиць. У Кургані нині працює Російський науковий центр "Відновна травматологія й ортопедія", повідомляє Daily Mail.

Зараз ви читаєте новину «Сибірські лікарі видовжать ноги, якщо витримаєте біль (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути