четвер, 27 січня 2011 13:18

Шестиногого робота -"собаку" навчають бути розвідником (ФОТО)

Фахівці лабораторії Kod * lab при Університеті Пенсільванії, США, створили робота Х-RHex. У проекті використали напрацювання попередніх подібних платформ. Нова модель значно потужніша за своїх попередників і здатна пересуватися втричі далі.

Розміри пристрою - 57 ? 39 ? 7,5 сантиметрів. З двома встановленими літій-полімерними акумуляторами він важить 9,5 кг. Завдяки використанню вуглепластикових матеріалів дроїд дуже міцний і може брати "на борт" більше корисного устаткування.

Його кінцівками є вузькі гнучкі пластини, що нагадують протези для бігунів-інвалідів. Почергово обертаючи їх, машина ходить зі швидкістю до 5,4 км/год. Тип поверхні при цьому не важливий: це довели випробування в пустелі Мохаве.

84-ватний безколекторний електродвигун дає змогу Х-RHex працювати до трьох годин, тягаючи на спині відеокамери, GPS-навігатор, лазерний сканер та інші прилади на відстань до 12 км.

Шестиногий "собака" може служити не тільки науці, а й боротьбі зі світовим тероризмом, переміщаючи розвідувальне обладнання. Винаходом вже зацікавилася армія США.

За матеріалами: Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «Шестиногого робота -"собаку" навчають бути розвідником (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути