Ексклюзиви
вівторок, 08 липня 2008 08:57

Сережки і зубні пломби можуть бути джерелом втоми

Сережки і зубні пломби можуть бути джерелом втоми
Люди можуть роками мучитися нез"ясовними м"язовими спазмами і болями, навіть не підозрюючи, що вони можуть знов стати сильними і здоровими, просто знявши сережки або замінивши зубні пломби. До такого висновку, як пише DailyMail, прийшла днями група лікарів-хіропрактиків, що не використовують для лікування лікарські засоби.

Дослідивши безліч пацієнтів, вони встановили, що в багатьох випадках біль можуть викликати шматочки металу, що встромлюються чи просто торкаються шкіри. Провокаторами м"язової агонії часто стають прості сережки або металеві пломби.

На думку експертів, нервова система автоматично намагається "врятувати" ті частини тіла, які потрапили в зону "небезпечного контакту" з металом, і задіює в цій своєрідній "втечі" найближчі м"язи. Вони, у свою чергу, викликають ланцюгову реакцію - і через короткий час весь організм починає "корчитися від болю".

Найсумніше в цьому те, що людина не може знайти причин і впадає в депресію, спостерігаючи, як ніщо - ні повноцінний відпочинок, ні спеціальні вправи, ні дієта - не дає полегшення.

Хороша новина в тому, що тепер, після публікації результатів дослідження, з"явилася надія, що, дізнавшись про них, люди просто виймуть з вух сережки і замінять пломби на акрилові, і зможуть забути про роки болю.

Британський кріопрактик Саймон Кінг - один з 250-ти лікарів, що сповідують такий метод лікування, розповів, як йому прийшла в голову ідея про металевих "провокаторів" болю. За його словами, його завжди цікавило, чому часто люди відновлюються після серйозних травм і поранень набагато швидше, ніж ті, хто, здавалося б, повинні вмить встати на ноги. І спостереження показало - всі, хто поволі і важко відновлювався, носили металеві предмети.

Кінг стверджує, що сережки в основному провокують шийні і зубні болі, а прикраси на зразок ланцюжків, намист і годинника можуть викликати артрит.

Висновки фахівця розповсюдилися в медичному середовищі і починають користуватися там успіхом. Ряд лікарів, причому не тільки хиропрактиків, але і тих, що сповідають традиційні методи лікування, вже заявили, що в міркуваннях Кінга поза сумнівом є раціональне зерно.

Зараз ви читаєте новину «Сережки і зубні пломби можуть бути джерелом втоми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути