Ексклюзиви
пʼятниця, 22 квітня 2011 13:23

Російські космонавти не займалися сексом на орбіті навіть для науки - вчений

Російські космонавти не займалися сексом на орбіті навіть для науки - вчений

Заступник директора Інституту Медико-біологічних проблем РАН Валерій Богомолов заявив, що радянські та російські космонавти ніколи не займалися сексом на орбіті, в тому числі для наукових цілей.

"Немає жодних офіційних чи неофіційних відомостей про те, що були факти заняття сексом в космосі так само, як і проведення експериментів з сексу в космосі. У всякому разі, у вітчизняній космонавтиці цього точно не було", - сказав він.

Так Богомолов прокоментував повідомлення ряду ЗМІ про те, що в СРСР і США проводилися наукові дослідження на орбіті, під час яких космонавти займалися сексом і намагалися зачати дитину.

"Що стосується американської космонавтики, то я просто не маю даних, щоб категорично це спростовувати. У всякому разі у нас немає ніяких офіційних даних. Є суто анекдотичні чутки, інсинуації в пресі, яким не слід довіряти", - сказав російський учений.

Також вчора єдина жінка в загоні російських космонавтів Олена Сєрова заявила, що присутність жінки в космосі сприятливо впливає на роботу чоловіків і що в космічний політ на Марс краще включати сімейних жінок, а космічний екіпаж, сформований з чоловіків і жінок, буде найкращим в психологічному плані.

"У політ на Марс, можливо, є сенс брати жінок - сімейних. У таких жінок стійка психіка і життєвий досвід", - сказала вона.

Крім того, Сєрова вважає, що у політ на Марс обов'язково потрібно відправити змішаний екіпаж, що складається з чоловіків і жінок.

На її думку, коли жінка прилітає на станцію, то чоловік починає голитися, стежити за собою, починає бути більш зібраним, не дає собі спуску і можливості розслабитися.

Водночас космонавт сказала, що при відборі їй ніхто не давав гарантії і послаблення.

Нагадаємо, раніше американське космічне агентство NASA надало результати перших досліджень, присвячених питанню сексу в космосі. Як повідомляють дослідники, ці результати невтішні. Секс у космосі може загрожувати безплідністю для зачатої в космосі дитини.

Зараз ви читаєте новину «Російські космонавти не займалися сексом на орбіті навіть для науки - вчений». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути