понеділок, 18 жовтня 2010 15:35

Російські й американські бактерії змагатимуться, хто сильніший

Російські й американські бактерії змагатимуться, хто сильніший

На супутник Марса Фобос у капсулі міжпланетної станції Фобос-Ґрунт відправлять зразки російських і американських бактерій.

За словами директора Інституту космічних досліджень РАН Лева Зеленого, російські та американські бактерії позмагаються, які з них виявляться більш живучими в міжпланетному подорожі з Землі на супутник Марса Фобос і назад.

"У капсулі міжпланетної станції Фобос-Ґрунт будуть не тільки зразки ґрунту Фобоса, але і пасажири. Три групи дослідників з Інституту медико-біологічних проблем, Географічного факультету МДУ і Міжпланетного товариства США поселили в капсулі колонії бактерій, які повинні пережити політ до Фобоса, роботу на ньому і повернення назад. У якомусь сенсі виникає змагання, чиї бактерії виявляться більш живучими - російські чи американські", - сказав Зелений.

Нагадаємо, раніше група італійських астрономів з Національного інституту астрофізики дійшла висновку, що один з природних супутників Марса - Фобос - сформувався з численних уламків, викинутих на орбіту в результаті надпотужного вибуху на поверхні планети.

Зазначимо також, що вчені з Інституту планетології (Тусон, США), які вивчили склад скельних порід на червоній планеті, прийшли до висновку, що глибини марса можуть бути заселені.

За матеріалами Интерфакс, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Російські й американські бактерії змагатимуться, хто сильніший». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути