неділя, 27 липня 2008 11:36

Розроблений новий спосіб лікування депресії

Канадські дослідники під керівництвом доктора Андреса Лозано з Університету Торонто розробили новий спосіб лікування депресії. Вони виявили, що пацієнтам з важкою депресією, непіддатливій корекції за допомогою ліків, може допомогти дія електричного струму на певну ділянку мозку.

В даний час найпоширеніший спосіб лікування депресії - за допомогою ліків. Але він має ряд недоліків: значні побічні ефекти і протипоказання. Більш того, іноді важка депресія взагалі не піддається корекції за допомогою ліків.

Тому ще в 2002 році канадські учені зайнялися розробкою нового, терапевтичного методу лікування. Його суть полягає в дії на частину перешийка поясної звивини - зони головного мозку, що знаходиться достатньо глибоко. Саме ця ділянка, вважають учені, грає істотну роль в регуляції емоцій людини, тобто пов"язаний з розвитком депресивних станів.

Для стимуляції перешийка лікарі імплантували пацієнтам електроди, через які пропускали слабкі імпульси електричного струму, повідомляє РІА "Новости".

Дослідники проводили досліди протягом року. В результаті у 12 з 20 випробовуваних зафіксовано значне поліпшення стану, причому у 7 пацієнтів відмічено повне одужання.

Учені планують провести повторну серію експериментів з новою групою пацієнтів. Аналогічні дослідження проводяться і в штаті Огайо, в Німеччині і в Бельгії, але там стимуляції піддаються інші структури мозку.

Зараз ви читаєте новину «Розроблений новий спосіб лікування депресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути