Багато хто думає: кефір не прокисне, якщо його на ніч залишити на столі. А в морозиві бактерії повинні були вимерзнути. Але ні, більшість з них просто "завмерли". А в теплі бурхливо оживають.
За статистикою ВОЗ, кожен з нас протягом життя близько 20-30 разів хворів через несвіжу їжу. Цікаво, які продукти нас найчастіше влітку "підводять" і чому?
Обвинувачений N1: тістечка з кремом. З рук на ринку ми нічого не беремо. Але, може, перекусити печивом, купленим на ринку? Небезпеку таїть прошарок крему, а продаються солодощі з відкритих коробок, що стоять на сонечку... Або інша спокуса: вирушаючи в гості, купити подарунок - "Київський тортик".
Обвинувачений N2: салати. Ніби в кулінарії салати зберігаються в холодильнику. І вже зовсім незрозуміло, як можна було отруїтися на фуршеті в пристойній компанії. Бактеріологи стверджують, що в салатах, заправлених сметаною або майонезом, може жити цілий букет мікроорганізмів: кишкова паличка, стафілоккоки, навіть сальмонельоз. А отрути, що виділяються ними, настільки сильні, що можуть спровокувати токсичний шок.
Обвинувачений N3: біляші, шаурма, шашлики. Кияни як і раніше їдять ці обсмажені шматки м"яса невідомого походження. А у багатьох пунктах по приготуванню шаурми дозволу СЕС немає, так само як і води, каналізації, холодильника.
За матеріалами happywoman
Коментарі