пʼятниця, 17 липня 2009 18:35

Продукти, які влітку перетворюються на отруту

Продукти, які влітку перетворюються на отруту

Багато хто думає: кефір не прокисне, якщо його на ніч залишити на столі. А в морозиві бактерії повинні були вимерзнути. Але ні, більшість з них просто "завмерли". А в теплі бурхливо оживають.

За статистикою ВОЗ, кожен з нас протягом життя близько 20-30 разів хворів через несвіжу їжу. Цікаво, які продукти нас найчастіше влітку "підводять" і чому?

Обвинувачений N1: тістечка з кремом. З рук на ринку ми нічого не беремо. Але, може, перекусити печивом, купленим на ринку? Небезпеку таїть прошарок крему, а продаються солодощі з відкритих коробок, що стоять на сонечку... Або інша спокуса: вирушаючи в гості, купити подарунок - "Київський тортик".

Обвинувачений N2: салати. Ніби в кулінарії салати зберігаються в холодильнику. І вже зовсім незрозуміло, як можна було отруїтися на фуршеті в пристойній компанії. Бактеріологи стверджують, що в салатах, заправлених сметаною або майонезом, може жити цілий букет мікроорганізмів: кишкова паличка, стафілоккоки, навіть сальмонельоз. А отрути, що виділяються ними, настільки сильні, що можуть спровокувати токсичний шок.

Обвинувачений N3: біляші, шаурма, шашлики. Кияни як і раніше їдять ці обсмажені шматки м"яса невідомого походження. А у багатьох пунктах по приготуванню шаурми дозволу СЕС немає, так само як і води, каналізації, холодильника.

За матеріалами happywoman

Зараз ви читаєте новину «Продукти, які влітку перетворюються на отруту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути