Ексклюзиви
четвер, 19 серпня 2021 15:22

"Приваблива й здорова": вибрали найкрасивішу корову
3

В селі Кисляк Гайсинського району на Вінниччині вперше провели конкурс на найкрасивішу корову. Переможницею стала Зорька породи червона степова.
Фото: Фото надала Юлія Давидко.
В селі Кисляк Гайсинського району на Вінниччині вперше провели конкурс на найкрасивішу корову. Переможницею стала Зорька породи червона степова.
В селі Кисляк Гайсинського району на Вінниччині вперше провели конкурс на найкрасивішу корову. Переможницею стала Зорька породи червона степова.

Найкрасивішу корову вибрали в селі Кисляк Гайсинського району на Вінниччині. Такий конкурс проводили вперше за ініціативою уродженки села Юлії Давидко. Титул "Міс Кисляк -2021" отримала 14-річна Зорька породи червона степова.

"Мою корову всі знають. Ми живемо біля школи, тому пасеться Зорька в усіх на очах. Вона лагідна, не буцається. До неї часто підходять і глядять. Мабуть тому за мою корівку і проголосувало більшість односельчан. Адже приваблива, здорова і охайна, як кажуть люди, в неї копита і ті чисті. Дякувати Богу, за всій вік вона жодного разу не хворіла", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua власниця корови Лідія Кравчук.

Лідія Олексіївна вже 35 років тримає корів. Прабабусю Зорьки купила в своїх односельчан.

"Коли мої діти росли, дістати молоко було проблематично. Тоді було вигідно здавати його на молокозаводи. Через це і наважилась на таку серйозну покупку. З тих пір о п'ятій ранку починається мій трудовий день. Треба підігріти воду, почистити в хліві, помити корівчину, подоїти, погодувати", - поділилась господиня.

Жінка стверджує, що в харчах її корова не перебірлива.

"Їсть макуху, а також висівки, комбікорм, картоплю. Та все найбільше любить пастися, бо ж степової породи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Качка-довгожителька побила рекорд

Подоїти корову може лише її господиня, нікого іншого не підпускає.

"Звичайно, Зорька найбільше любить мене. Я її доглядаю, мию, чищу, годую. Дою лише вручну. Ніколи не думала про покупку доїльного апарату. Доїться Зорька легко, має м'яке вим'я. Якщо повноцінно харчується, то дає 20 літрів молока на добу. Недарма кажуть: що в корови на язиці, те й в молоці".

Лідія Олексіївна продає молоко людям із свого села.

"Односельчанка Надія Гуцаленко постійно купує в мене молоко і саме вона запропонувала виставити кандидатуру Зорьки на участь в конкурсі. Спочатку я не дуже хотіла цим займатись, адже не маю часу робити фотосесію і виставляти світлини в інтернет. Але Надія приходила до мене кілька днів поспіль і врешті з мого дозволу взяла організаційні питання на себе", - поділилась Лідія Кравчук.

Всього в конкурсі взяло участь 10 корів. Меценати свята подарували переможниці 50 тюків люцерни та відро макуха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корова плюхнулася в басейн з туристами

Найменша корова в світі, як стверджують її власники, привернула увагу людей в Бангладеш. Люди стікаються на ферму, де вона живе, ігноруючи загальнонаціональний карантин. Згідно зі звітами, 23-місячна корова Рані має зріст 51 см і важить 28 кг.

Зараз ви читаєте новину «"Приваблива й здорова": вибрали найкрасивішу корову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути