понеділок, 25 березня 2013 03:21

Причини, які підштовхують до подружньої зради - дослідження

Причини, які підштовхують до подружньої зради - дослідження
Фото: allatv777.ru

Американські вчені провели масштабне дослідження невірності в парах. У ньому взяли участь 506 чоловіків і 412 жінок, які перебували в моногамних сексуальних відносинах тривалістю від 3 місяців до 43 років. Дослідників цікавило, наскільки різняться причини, що підштовхують до невірності представників обох статей.

"Приблизно через два роки стабільних відносин настає сексуальна нудьга, коли партнери, вже досить добре вивчивши один одного, не чекають нічого незвичайного", - доповідають експерти.

Незадоволеність якістю відносин є причиною більшості зрад, скоєних жінками. При цьому, - якщо жіноче невдоволення викликають особистісні характеристики партнера, - ймовірність зради зростає в два рази. Якщо ж в корені невдоволення ховається сумнів жінки в тому, що вона сексуально сумісна зі своїм чоловіком, то ризик невірності потроюється. Ще одним приводом для подружньої зради з боку жінок виявляється їх прагнення до самоствердження. Даними мотивів особливо часто керуються ті представниці слабкої статі, які в значній мірі залежать від своїх чоловіків, наприклад, матеріально. І якщо в таких жінок виходить вирішити фінансові проблеми самостійно, то вони часто ідуть від чоловіків і куштують всі принади вільного життя (як правило, з новим партнером). А якщо піти не можуть, то підвищують свою самооцінку за рахунок коханців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Половина пацієнтів кидають наркотики

У чоловіків психологічна мотивація подружньої зради, яка так характерна проявляє себе у випадках з жінками, - не діє. Більшість чоловіків - зрадників вважають своє сімейне життя цілком благополучним, а зв'язок на стороні необхідний їм як яскрава сексуальна пригода, допінг. Учені підрахували, що частіше за інших зраджують саме ті представники сильної статі, які не можуть жити без ризику і гострих відчуттів, і легко збуджуються від різноманітних сексуальних стимулів. Щоб таких чоловіків задовольняв тільки секс в постійних стосунках, він повинен бути максимально різноманітним, так як ризикові ситуації чинять на них більш збудливу дію.

Але найдивовижніше, що серед рекордсменів за зрадами числяться також чоловіки, які не впевнені в своїх сексуальних здібностях. Недовірливі підозри в імпотенції або страждання через передчасні еякуляції збільшують (кожне окремо) ризик чоловічої зради на 6%. Нарешті, до безладної статевого життя чоловіка може підштовхнути складна економічна обстановка і особиста фінансова криза. Вчені вважають, що така реакція цілком логічна. Людина підсвідомо прагне до репродукції, а в критичній ситуації вона схильна до дій, які збільшують шанси увічнити свої гени.

Зараз ви читаєте новину «Причини, які підштовхують до подружньої зради - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути