Ексклюзиви
понеділок, 10 січня 2011 13:19

Повернути струнку фігуру після свят допоможе вівсянка і компот

Повернути струнку фігуру після свят допоможе вівсянка і компот

Фахівці назвали швидкий і ефективний спосіб схуднути після довгих новорічних свят, котрі як правило супроводжуються великим споживанням всіляких страв. Його відкрила доктор технічних наук, доцент кафедри гігієни харчування та мікробіології Харківського університету харчування і торгівлі Вікторія Євлаш.

На думку медика, для відновлення кислотно-лужного балансу в крові, очищення організму і навіть лікування шлунку, достатньо взяти столову ложку вівсяних пластівців, залити склянкою води і варити на повільному вогні три-п'ять хвилин. За один день потрібно приготувати шість таких порцій.

Крім того, потрібно зварити шість склянок компоту із сухофруктів - сушених яблук, родзинок, чорносливу, кураги (цукор в компот класти не потрібно). Через кожні годину-півтори слід пити по одній склянці, чергуючи вівсяний кисіль з компотом.

Таку дієту можна влаштовувати два дні на тиждень (поспіль або в окремі дні). Ефект від овсянокомпотного раціону обіцяють вражаючий: мінус три кілограми. Такий їжі зрадіє і організм. Обволікальний слизовий вівсяний кисіль підлікує шлунок, почистить кишечник.

Компот із сухофруктів містить велику кількість калію і натрію - завдяки їм відновиться кислотно-лужний баланс, який порушено жирними салатами, рафінованими цукрами. Якщо така їжа не дуже до смаку - на другий день вівсянку і компот можна замінити свіжими фруктами чи овочами (по 200-250 г за прийом).

Sovetiki24.ru

Зараз ви читаєте новину «Повернути струнку фігуру після свят допоможе вівсянка і компот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути