Ексклюзиви
понеділок, 10 січня 2011 11:49

Сон заважає швидше протверезіти

Сон заважає швидше протверезіти

Сон після вживання спиртних напоїв значно уповільнює розкладання алкоголю в крові людини і, відповідно, подовжує процес тверезіння.

До такого несподіваного відкриття прийшли японські фахівці з Національного Центру по боротьбі з алкоголізмом у місті Куріхама, префектура Канагава.

У березні минулого року вчені з Національного Центру розпочали експеримент, в якому брали участь 24 людини. У рамках експерименту чоловіки і жінки вживали певну дозу пива, при цьому частина "піддослідних" після цього лягала спати. Як показали результати дослідження, у тих людей, хто після вживання спиртного відправлявся подрімати, процес розкладання алкоголю в крові проходив у два рази повільніше порівняно з тими, хто весь цей час спав. Це спростовує переконання більшості людей, що краще спосіб протверезіти - виспатися.

"Дивно, що ніхто раніше не здогадався провести подібний експеримент. Під час сну всі функції організму виконуються значно повільніше, тому що людина перебуває у стані спокою", - підкреслив глава дослідницької групи професор Мацумото Хіросі.

Відкриття японських учених може змусити жителів країн, жителі яких люблять випити, по-новому поглянути на проблему приведення людей, що хильнули зайвого, до тями, оскільки тепер термін "проспатися", схоже, перестає бути актуальним.

ИТАР-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «Сон заважає швидше протверезіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути