четвер, 27 березня 2008 12:24

Втрата нюху призводить до хвороби Паркінсона

Якщо ви перестали відчувати аромат улюблених духів, час звернутися за консультацією до невролога - це може бути ранньою ознакою хвороби Паркінсона. Дослідження Тихоокеанського науково-дослідного інституту здоров`я Гонолулу, показало, що відсутність здатності ідентифікувати запахи сприяє розвитку дегенеративної хвороби. Медики зафіксували, що літній вік, споживання кави у великих кількостях і куріння є чинниками ризику для подібного симптому. Втрата нюху в п`ять разів підвищує ризик пізнавальної дисфункції і денної сонливості.

По припущеннях лікарів, втрата нюху починається між двома і сімома роками до встановлення діагнозу. Як пояснюють учені, при цьому в мозкових ділянках відбувається поступова виродженість нервів. Дана патологія повністю не зрозуміла. Неврологи медичного центру Гонолулу виявили, що брак гормону допаміну шкодить росту нервових клітин у цих структурах. Також експерти вважають, що нюхові дефіцити безпосередньо не пов`язані з порушенням роботи подібних структур, а відбуваються в області мозку, пошкодженій при хворобі Паркінсона і залученій у функцію запаху в організмі, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Втрата нюху призводить до хвороби Паркінсона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути