понеділок, 26 березня 2012 11:03

Відвідувачі незвичайного готелю сплять водночас і у Франції, і у Швейцарії
6

Фото: Фото: kulturologia.ru

Один з найлегендарніших готелів у Європі - готель "Арбез" на кордоні Франції та Швейцарії є справжньою знахідкою для тих, хто хоче побувати в обох країнах не витрачаючи забагато коштів на мандрівку.

Історія будівлі просто вражаюча і обплутана цікавими випадками. 1862 року уряди обох країн визначили місце для проведення нової лінії кордону в долині Dappes. На момент підписання потрібних документів територія уявного кордону не була забудована, але винахідливий підприємець Понтус встиг змінити ситуацію, доки договір не вступив у дію. Він збудував зручний 3-поверховий будинок, "французька сторона" якого стала баром, а "швейцарська" - крамничкою.

У 1921 році Жюль-Жан Арбез викупив будівлю, створивши тут готель з "подвійним громадянством". Міжнародний кордон поділив готель буквально: досі в кількох номерах відвідувачі та туристи сплять головою - в одній державі, а ногами - в іншій, ще один номер знаходиться у Франції, тоді як туалетна кімната, прикріплена за ним, винесена за французький кордон. Добре, що митний контроль у даному разі максимально спрощений.

"Подвійне громадянство" готелю забезпечило йому також певну історичну "героїчність". Так під час Другої світової війни верхні поверхи слугували схованкою для біженців: німецькі вояки могли заходити на окуповану французьку частину будинку, але вхід на сходи, де починалась Швейцарія, німцям був заборонений: ця країна зберігала нейтралітет.

Зараз ви читаєте новину «Відвідувачі незвичайного готелю сплять водночас і у Франції, і у Швейцарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути