середа, 21 березня 2012 15:33

Бригинець влаштував екскурсію по зруйнованих будинках в центрі столиці
11

Фото: Фото: Ольга Каменєва

Депутат Київради Олександр Бригинець влаштовував екскурсію по зруйнованих будинках в самому центрі столиці. Він вирішив, що краще один раз показати, як знищують старовинні пам'ятки.

"Це перетин вулиці Пушкінської та бульвару Шевченка, поруч із готелем "Прем'єр Палац". Самий центр міста. Тут буде жити велика кількість поважних гостей, - каже Олександр Бригинець. - Покажу вам в одному кварталі будинки, які будуть привабливими для туристів, які приїдуть на "Євро-2012".

За його словами, всім відомо, що Києву є чим похвалитись. Зупиняємось біля будинку № 35 по вул. Пушкінський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За гроші для реконструкції Хрещатика можна реставрувати всі пам'ятки Києва - Бригинець

"В нас дуже дешевий алкоголь, особливо в категорії горілки та пива. Це буде серйозно приваблювати іноземних туристів. Ще в нас, хоч і недешеві, але дуже симпатичні повії. Секс-туризм та алкогольний туризм мають серйозні перспективи розвитку не тільки в столиці, але й по всій Україні. Проте Київ, на відміну, від інших міст, які прийматимуть Євро, має ще одну перевагу. Тут кожен європеєць може власноруч взяти участь в знищенні історичному будинку, якому 120, 130 або 150 років. Може відламати собі якусь цеглину на пам'ять або сфотографуватись на тлі руїн, які в Європі дуже поважають та пилинки з них здувають. Бо вважають такі будинки пам'ятниками. Далеко не кожному європейцю пощастить побачити в самому центрі столиці багато зруйнованих будинків. Сьогодні покажу десять, всі в одному дворі".

Будинок має п'ять поверхів. З вулиці видно, що він порожній. Побиті вікна, в деяких місцях повідпадала цегла. Заходимо в арку. Всі будинки, які видно у дворі - пусті та напівзруйновані.

"Ці два однакових мій колега та колишній депутат збудував наприкінці 18-го сторіччя для своїх двох доньок. Це місце має отримати як туристично-привабливе - номер один, і всі екскурсії для сталкерів мають починатись з цього двору, - Бригинець показує рукою на вибиті вікна, розбиті та паламані стіни споруд, вголос рахує їх. Усього у дворі десять таких будинків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москаль розповів, скільки насправді мала б коштувати нерухомість у Києві

"Два десятки років тому людей звідси відселили, зараз всі будинки в цьому дворі належать одній приватній фірмі. Вони хочуть тут збудувати великий торговельний центр з підземним паркінгом. Раніше будували так, що всі ці споруди не витримають будівництва та розваляться".

Він пояснює, що за законом, якщо приватні фірми не слідкують за будинками, вони руйнуються, то місто може повернути всі будинки у комунальну власність. Поруч стоїть напівзнесений дитячий садочок.

"Все було приватизоване незаконно. Дитячі садки взагалі не мають права приватизувати. Зараз ми судимось, аби відмінили ці незаконні оборудки", - розповів місцевий мешканець Микола Жуков, професор університету Шевченко.

Зауважує, що іноземних туристів насправді би ніколи не повів у ці двори.

Зараз ви читаєте новину «Бригинець влаштував екскурсію по зруйнованих будинках в центрі столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути