четвер, 15 березня 2012 15:57

У Києві відбудеться фестиваль театральних шкіл

У Києві відбудеться фестиваль театральних шкіл

В Київ з'їдуться театральні школи з 12 країн світу. З 26 березня — 2 квітня Україну представлятимуть колективи з Києва, Ужгорода і Львова.

Минулого разу у 2010 році можна було побачити як драми так і п'єсу абсурду, комедії, мюзикли, казку, водевіль, естрадне шоу, балет, пластичний перформанс і навіть традиційний китайський спектакль. Проходили майстер класи з театральної критики, майстерності актора і сценічної мови. На "круглих столах" обговорювали проблеми розвитку театрального мистецтва і ділилися досвідом.

"На першому фестивалі нас вразили мексиканці із запальним спектаклем. Цього разу покажуть "Таке життя" за мотивами "Медеї" Сенеки. Це серйозний твір, скоріш за все посміятися не вийде. Що саме відбуватиметься не сцені ніхто не знає, вони відеоролик не надіслали".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У новому спектаклі Горянський зіграє трансвестита

В театрі російської драми ім. Лесі Українки вже зараз йде вистава випускників університету Карпенка-Карого "Ігри на задньому дворі". Її та спектакль "Побачення хоча і відбулося, але..." продемонструють від київського університету.

Словаки вразили тодішню публіку драмою абсурду. Цього року буде "Двоє полонених чоловіків" М. Хорнічека.

1 квітня китайський театр даватиме "Одноактні комедії Чехова".- каже Віктор Собіянський, представник прес-служби бієнале.

Програми іноземних гостей у столиці не бачили. Мови вистав — іноземні. Вхід вільний. Але глядацький зал розрахований на 150 посадочних місць, тому може доведеться стояти.

 

III Міжнародний фестиваль театральних шкіл

Київ, КНУ театру, кіно і телебачення, вул. Ярославів Вал 40.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відбудеться фестиваль театральних шкіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі