Ексклюзиви
пʼятниця, 25 жовтня 2013 12:40

Папугу Ара не можна заводити у квартирі через пронизливий голос
5

Фото: Фото: Ольга Швед

Ара - великі папуги, величиною до 50 сантиметрів, вагою до 2 кг. Живуть до 80 років. Поділяються на кілька видів, найвідоміші - синьо-жовтий ара, зеленокрилий ара, червоний ара.

Птахи дуже популярні серед заможніх українців, їхня ціна - від 1000 доларів за особину. Недешево обходиться і їх утримання. Велика клітка, де б папуга міг розправити крила обійдеться власнику від тисячі гривень. Львів'янин Максим Переніс більше десяти років тримає в заміському будинку троє папуг цієї породи.

"Великого папугу вибирають на все життя, він може пережити вас, тому до вибору птахи треба поставитися дуже серйозно. Ара потребує багато місця, ідеальний варіант — вольєр чи простори й будинок. Птахи міцним дзьобом гризуть усі дерев'яні меблі. Їх не можна заводити у панельних багатоповерхівка. Коли папузі щось не подобається чи його щось турбує він дуже голосно і пронизливо кричить. Це чутимуть сусіди і навіть перехожі на вулиці. Не раджу заводити папугу у родинах, де є маленькі діти чи домашні тварини. Мій папуга своїм дзьобом погнув мідний гачок на дверях, тому він буває небезпечний, особливо у шлюбний період", - розповідає чоловік.

Папугу Ара, як і інших його родичів, можна навчити говорити. Він може запам'ятати до сотні слів, імітувати кашель, спів, може повторювати будь-які звуки. З птахом треба багато часу працювати та тренувати його. Вчені довели, що дорослий папуга цієї породи має інтелект 3-річної дитини. У нього добре розвинута пам'ять. Якщо його хтось образив, цю особу він пам'ятатиме усе життя.

"Годую сумішами - кукурудза, насіння соняшника, пшениця, просо, овес, додаю грецькі горіхи та арахіс, яблука, груші, моркву. Для них десерт - це сушені абрикосові кісточки. Розгризають їх за лічені секунди", - каже Максим Переніс.

Папуги дуже чутливі до різких змін температури. Прив'язуються до господаря, важко переносять розлуку із ним. Купувати птахів краще у сертифікованих зоомагазинах.

Зараз ви читаєте новину «Папугу Ара не можна заводити у квартирі через пронизливий голос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути