Ексклюзиви
пʼятниця, 21 квітня 2017 18:52

Після заборони тримати дельфінів у неволі в косатки народились малюки

Після заборони тримати дельфінів у неволі в косатки народились малюки
Малюки косатки не віддаляються від матері. Фото: Fishki.net

Двоє косаток народилися на світ після того, як в океанаріумі припинили програму з утримання дельфінів у неволі. Це сталося у штаті Техас в Америці. Повідомляє Associated Press.

Мамі-косатці на прізвисько Такара 25 років. Її малята народилися за присутності іхтіологів, які багато років тренували дельфінів.

Припинити роботу океанаріуму вирішили 2016-го. Такара на той час була вагітна і розродилася тільки тепер. Тварини її виду виношують потомство впродовж 18-ти місяців.

"Вони виглядають гарно. Розглядаються, плавають. Видно, що сильні та здорові. З ними буде все добре", - сказав після появи малюків на світ ветеринар Тод Робек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дайвер плаває з китами-вбивцями під полярним сяйвом

Малюки не віддаляються далеко від своєї матері та активно пірнають з нею. Новонароджені - останні косатки, які народилися в техаському штучному басейні.

"Хвилювання та любов, які я почуваю, ці переміни. Мить, яку я ніколи не забуду", - каже Еммі Маккой, керівник океанаріуму.

Косатки - найбільш хижі дельфіни. Самці досягають довжини 6-7 м, самиці - до 6 м. На відміну від більшості дельфінів мають не загострені, а широкі та овальні плавці. Ніколи не нападали на людину, окрім випадків, коли на них полювали.

Співробітниця американського дельфінарію SeaWorld 40-річна Давн Браншо загинула в результаті нападу косатки під час вистави. Інцидент стався в місті Орландо, в штаті Флорида. Очевидці розповіли, що дельфін-косатка на самому початку шоу схопив дресирувальницю, яка щойно закінчила розповідати глядачам зміст майбутньої вистави.

Зараз ви читаєте новину «Після заборони тримати дельфінів у неволі в косатки народились малюки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути