четвер, 25 лютого 2010 12:29

В США дельфін-косатка вбив людину прямо під час вистави (ФОТО)
3

Співробітниця американського дельфінарію SeaWorld 40-річна Давн Браншо загинула в результаті нападу косатки прямо під час вистави. Інцидент стався в місті Орландо, в штаті Флорида. Очевидці розповіли, що дельфін-косатка на самому початку шоу схопив дресирувальницю, яка щойно закінчила розповідати глядачам зміст майбутньої вистави.

"Косатка почала трясти дресирувальницею з боку в бік. Це було жорстоко", - розповіла місцевому телеканалу Local 6 очевидиця події Вікторія Біньяк. За її словами, дельфін тряс дресирувальницю з такою силою, що з неї навіть злетіло взуття.

Інші свідки розповіли, що косатка затягнула дресирувальницю під воду. Туристи могли спостерігати через скло за драмою, що розгорталася під водою. Бразильці Джоан Лусіо та Коста Собріньо і Таліта Олівейра розповіли, що косатка кружляла під водою з закривавленою жінкою в зубах.

У дельфінарії спрацювали сирени, і всі глядачі були терміново евакуйовані. До моменту прибуття швидкої допомоги дресирувальниця була вже мертва.

Local 6 повідомляє, що винуватцем інциденту став дельфін-косатка на ім"я Тіллікум, і раніше він, ймовірно, вже ставав причиною загибелі людини. У 1991 році в канадському дельфінарії Sealand of the Pacific він був у числі трьох дельфінів, які втопили свого дресирувальника, що впав у воду. У 1992 році Тіллікума продали в SeaWorld.

У 1999 році співробітники дельфінарію виявили тіло голого чоловіка, який, ймовірно, пробрався в аквапарк без квитка. Тіллікума підозрювали в тому, що він схопив чоловіка, прийнявши його за іграшку. Чоловік помер від переохолодження, але на його тілі знайшли також подряпини та синці, завдані дельфіном.

Колишній співробітник SeaWorld повідомив Orlando Sentinel, що зазвичай 30-річного Тіллікума розміщували окремо від інших дельфінів. З 29 дресирувальників менше половини мали допуск на роботу у воді з Тіллікумом. Але досвідчена дресирувальниця Браншо була в їх числі.

Фахівці поки не розібралися в причинах такої поведінки дельфіна-косатки. Звучать думки, що він просто грав і що для косаток, які живуть на волі, це звичайна поведінка. Колишній дресирувальник дельфінів Расс Ректор висловив припущення що тривале утримання дельфінів-косаток в неволі робить їх небезпечними.

Дельфіна-косатку не стануть вбивати, пообіцяв головний дресирувальник Чак Томпкінс, але всі шоу за участю косаток на найближчі дні скасовані. За словами декількох свідків, ще до початку інциденту морські тварини вийшли з-під контролю дресирувальників.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «В США дельфін-косатка вбив людину прямо під час вистави (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути