вівторок, 16 березня 2010 15:48

Під льодом Антарктики вперше знайшли живих істот

Під льодом Антарктики вперше знайшли живих істот

Учені Національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (НАСА) були буквально шоковані, спустивши під лід відеокамеру, щоб вперше як слід роздивитися, що відбувається під Антарктикою.

Спочатку вчені помітили креветкоподобну істоту, яка на деякий час присіла на кабель. А потім разом з камерою вчені витягли щупальце, яке, на їхню думку, належало медузі завдовжки в 30 см.

"Ми припускали, що там нікого немає, - зізнається гляціолог НАСА Роберт Біндшадлер. Однак це була справжнісінька креветка! На зразок тих, що могли б опинитися на вашій тарілці."

Втім, суворо кажучи, це була не креветка, а амфіпод (Lyssianasid amphipod).

Відкриття може надихнути спеціалістів на переосмислення того, що вони знають про життя в суворих умовах. Якщо креветкоподобні можуть гратися під 180-метровим шаром антарктичного льоду в майже замерзлій темній воді, як щодо інших ворожих для життя місць? Скажімо, на Європі, замороженому супутнику Юпітера?

Вчені кілька разів знаходили різноманітні форми життя під шельфовими льодовиками, які відступили. Але під льодом - ніколи.

News2.ru

Зараз ви читаєте новину «Під льодом Антарктики вперше знайшли живих істот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути