середа, 20 лютого 2008 12:44

У водах Антарктики знайдено нові види морських істот

Австралійські вчені, що досліджують підводний світ Антарктики, оголосили про те, що в антарктичних водах, на глибині біля двох тисяч метрів, були виявлені нові види морських істот, у тому числі гігантські морські павуки та морські хробаки.

Вчені, що беруть участь у міжнародній програмі з дослідження морської флори й фауни, заявили, що не всі з виявлених ними зразків вдалося ідентифікувати. На їхню думку, у результаті антарктичної експедиції реєстр морських тварин може поповнитися раніше не відомими науці екземплярами.

Гігантські розміри деяких знайдених тварин досить характерні для представників підводної фауни Антарктики, заявив керівник австралійської експедиції Мартін Рідл. Феномен гігантизму, що виражається в тому, що на значних глибинах деякі тварини досягають дуже великих розмірів, дотепер не має повного наукового обґрунтування.

Крім австралійського, в експедиції брали участь французьке та японське наукові короблі, які займалися вивченням морського життя у більш близьких до поверхні води рівнях. Всі зразки знайдених ними живих істот будуть доставлені до спеціалізованої установи для вивчення їх ДНК і аналізу тканин.

Одна із цілей міжнародного дослідження вод світового океану - з"ясувати вплив на підводну фауну такого фактора, як глобальне потепління, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У водах Антарктики знайдено нові види морських істот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути