понеділок, 13 грудня 2010 12:30

Оперна музика знижує тиск і лікує серце

Оперна музика знижує тиск і лікує серце

Італійські лікарі стверджують, що оперні арії, зокрема Пучіні та Верді, є найкращою, після прямого лікування, реабілітацією для пацієнтів здіагнозом інфаркт та інсульт.

Дослідження, що були проведені у багатьох госпіталях країни, довели: музика так само впливає на стан організму, як настрій. Швидка музика прискорює дихання та серцебиття, натомість помірні композиції несуть прямо протилежний ефект. Десяти секунд композицій Верді, приміром, достатньо, аби унормувати роботу серця.

Прикметно, що подібні експерименти проводилися понад 60 років тому – під час Другої Світової війни, коли музика була єдиною розрадою для поранених. Сьогодні засобів покращити настрій та самопочуття більш ніж достатньо, однак класична опера все одно тримає пальму першості, особливо коли йдеться про самопочуття людей похилого віку.

В експериментах взяли участь 24 здорових добровольці, які слухали 5 класичних творів у довільному порядку – Бетховена, Пучіні, Баха, Верді та інших. Їх життєві показники так само варіювалися в залежності від гучності та швидкості композиції.

ВВС

Зараз ви читаєте новину «Оперна музика знижує тиск і лікує серце ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути