середа, 25 червня 2008 08:55

Загальна анестезія посилює чутливість до болю

Засоби для загальної анестезії, що застосовуються в хірургії, впливаючи на больові рецептори, можуть підсилювати чутливість до болю і збільшувати відновний період після операцій. До такого висновку прийшли вчені з американського Джорджтаунского університету і університету чилійського Вальпараісо.

У статті, опублікованій в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences, учені відзначають, що загальна анестезія повністю трансформувала медичну практику, завдяки тому що вона пригнічує сприйняття хірургічного втручання.

"На противагу здоровому глузду, багато які з анестезуючих речовин активують клітини периферійої нервової системи, що відповідають за передачу больових імпульсів. Проте пов"язані з цим механізми і значущість цього ефекту досі не досліджені", - мовиться в статті.

Її автори в експериментах на мишах показали, що використовувані в клінічній практиці дози внутрішньовенних і інгаляційних засобів для загального знеболення активують у нейронів іонні канали TRPA1, які є ключовими для передачі больових імпульсів, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Загальна анестезія посилює чутливість до болю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути