пʼятниця, 09 грудня 2011 10:52

Новий реактивний рюкзак працює від водного мотоцикла

Винахідник Френкі Запата і його компанія Zapata Racing (виробник водних мотоциклів) представили свій новий і досить незвичайний продукт - реактивний рюкзак FlyBoard.

У повітря він піднімається завдяки чотирьом струменям води - дві основні платформа подає з-під ніг наїзника, ще дві додаткові - з-під рук людини.

Сама ідея польотів на водних струменях не нова. Однак у попередніх конструкціях насос завжди розташовувався в спеціально створеному для рюкзака мініатюрному човні. Запата знайшов більш вигідне рішення завдання. FlyBoard можна підключити до водомета звичайного водного мотоцикла (головне, щоб у нього був мотор потужністю більше 100 к.с.).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Малібу збудували будинок з частин реактивного літака

Розміщення двох реактивних водних сопел під ногами пілота і двох фактично на його руках дозволяє виконувати безліч кульбітів, у тому числі різні спіралі та сальто. З колишніми рюкзаками, які мали всього два реактивні сопла за плечима людини, такі фокуси були недоступні або, у всякому разі, дуже ускладнені.

Головне ж у новинці від Запати - очевидна економія, у випадку, якщо в клієнта вже є водний мотоцикл. Адже попередники апарату FlyBoard (родом із США та Німеччини) коштують близько сотні тисяч доларів і вище (залежно від потужності). А свою "літаючу дошку" Zapata Racing пропонує всього за 4900 євро ($ 6580).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людина-ракета перелетіла Великий каньйон на реактивному моноплані

За цю суму клієнт отримає базову версію. З такою платформою людина зможе літати над водною гладдю, виконуючи різні повороти, пірнаючи і знову вистрибуючи з води. Однак управління силою реактивного струменя (тобто темпом подачі води) тут покладено на напарника, який повинен сидіти в сідлі водного мотоцикла і натискати на його рукоятку газу.

За додаткові 900 євро FlyBoard буде оснащений системою, з якої пілот сам зможе керувати водометом мотоцикла дистанційно. У такому вже не буде потрібен напарник.

Зараз ви читаєте новину «Новий реактивний рюкзак працює від водного мотоцикла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути