середа, 16 листопада 2011 21:53

Янукович заборонив літати над "Межигір'ям"

Янукович заборонив літати над "Межигір'ям"

Території резиденції Віктора Януковича "Межигір'я" присвоєно статус зони, забороненої для польотів. Про це "Українській правді" повідомили у Держпідприємстві обслуговування повітряного руху України.

"УкрАероРух" зазначає, що статус забороненої зони цими землям було надано не в зв'язку з "Межигір'ям", а через те, що поблизу знаходиться Київська ГЕС.

"...Над об'єктом підвищеної небезпеки - споруди Київського гідровузла - з 13.06.2002 була встановлена відповідна заборонена зона використання повітряного простору", - йдеться у листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковича викликали у суд по справі "Межигір'я"

При цьому із авіанавігаційної карти видно, що в центрі зони, забороненої для польотів, знаходиться аж ніяк не Київська ГЕС, а резиденція "Межигір'я". Більше того, за інформацією джерел, з самого початку польоти були заборонені лише над гідроелектростанцією. Але після приходу Януковича на посаду президента її розширили.

На авіанавігаційній карті можна побачити також зону, заборонену для польотів, над Печерськом, де розташовано будівлі Верховної Ради, Кабінету міністрів і Адміністрації президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотка землі у "Межигір'ї" коштує 628 грн - офіційно

Крім того, виданню вдалося з'ясувати, що "Межигір'я" оточено шестиметровим парканом.

"У висоті огорожі навколо резиденції можна переконатися шляхом співставлення з міліцейським автобусом "Богдан". Таким шестиметровим парканом обнесено всю резиденцію, окрім центрального в'їзду до неї", - йдеться в статті "Таємниці "Межигір'я". Фобії президента".

У автобусі перебувають бійці спецпідрозділу Беркут", які охороняють весь багатокілометровий периметр "Межигір'я".

Раніше повідомлялося, Київський окружний адміністративний суд залучив Януковича як третю сторону по справі надання інформації щодо вартості земельної ділянки у "Межигір'ї".

Зараз ви читаєте новину «Янукович заборонив літати над "Межигір'ям"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути