вівторок, 13 грудня 2011 11:45

Новий пристрій перетворює інвалідне крісло в електромобіль

Створений в Японії апарат дозволяє з мінімальними зусиллями переробити будь-яку інвалідну коляску в самохідний транспорт. Зразок для дослідів системи днями був представлений в Токіо.

Пристрій під назвою WHILL створила однойменна японська компанія. Схоже на гігантські навушники пристосування кріпиться із зовнішнього боку основних коліс інвалідного крісла. Перемичка при цьому стає опорою для рук та панеллю керування. Кут нахилу її можна довільно вибрати при монтажі й зафіксувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені створили новий транспорт: схрестили автобус, трамвай і електромобіль

У кожному з "динаміків" новинки захований 24-вольтний електромотор. Сенсори в перемичці вимірюють нахил наїзника в ту чи іншу сторону і прикладене зусилля. Відповідно регулюється швидкість обертання кожного з коліс. Цей спосіб управління чимось нагадує інтуїтивне пілотування самоката Segway. Джерелом живлення для апарата стали літієво-іонні акумулятори, розміщені поряд з моторами. Максимальна швидкість WHILL становить 20 км/год, запас ходу - близько 30 кілометрів, а час зарядки батарей - дві години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японці створили ведмедика-робота для боротьби з хропінням

У даний час компанія шукає інвалідів на візках, які допомогли б провести польові випробування дослідного пристрою, передає Gizmag. Зворотній зв'язок з користувачами дозволить розробити остаточний комерційний варіант "асистента".


Зараз ви читаєте новину «Новий пристрій перетворює інвалідне крісло в електромобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути