пʼятниця, 02 серпня 2019 12:32

New Balance – стартап 1906 року
5

 

Всі світові бренди мають свій унікальний шлях: ідею, перешкоди, неймовірні збіги обставин і успіхи. Погодьтеся, круто мати в своєму гардеробі пару зручних кросівок відомого бренду з історією. А ще це привід для дружньої бесіди та неординарного поста в соцмережах. Кросівки New Balance – це не просто історія. Це легенда.

Куряча лапка

Більшість винаходів виникли раптово: людина довго обдумує проблему і шукає рішення на підсвідомому рівні. У 1906 році в Балморалі молодий емігрант Вільям Рейлі мучився над проблемою надійної підтримки людської стопи: він вивчав технології ортопедії.

Рішення підказала звичайна курка. Майстер звернув увагу – як саме свійська птиця спирається на землю. Кури з легкістю бігають по нерівній поверхні, прекрасно балансують і вкрай рідко травмують лапки. Все виявилося просто: лапа птиці має три точки опори.

Те, на що людство дивилося століттями, побачив учений. Проаналізувавши механіку опори лапки, містер Райлі розробляє унікальний супінатор.

 

Біотехнології

У стопі здорової людини 26 кісток. При ходьбі ми спочатку наступаємо на п'яту – один невмілий нахил, і вивих забезпечений. Винахідник запропонував супінатор, що додає п'яті три точки опори, мінімізувавши нестійкість. Патент був прийнятий, розробки Рейлі отримали визнання ортопедів і взуттєвиків. Заповзятливий емігрант засновує компанію New Balance Arch Company.

 

Спортивне взуття

Надійне кріплення стопи важливе для спортсменів. До змагань місцевого спортивного клубу Рейлі розробляє першу партію спортивного взуття. Експеримент був вдалим, замовлення посипалися з усіх боків. У 1954-у новий господар фірми відмовляється від виготовлення ортопедичного взуття і повністю переводить виробництво на спортивні замовлення. Бренд New Balance отримує нове звучання: Athletic Shoe, Inc. Фірма складалася з 6 співробітників і видавала до 30 пар взуття на день.

 

Бостонський марафон

Культовою моделлю 60-х стали кросівки Trackster від New Balance. У день, коли автор модної аеробіки Кеннет Купер пробігла в Trackster Бостонський марафон, компанію викупив Джим Девіс. Талановитий бізнесмен розширив штат і вивів компанію на всесвітній рівень. Моделі постійно удосконалюються, над їхньою ергономічністю працюють цілі лабораторії. Легкі, красиві, практичні та безпечні моделі спортивного взуття з логотипом "N" із задоволенням носили Стів Джобс і Біл Клінтон. Сьогодні модні кросівки для дітей і дорослих доступні в Україні на сайті Intertop. Приміряємо легенду?

 
Зараз ви читаєте новину «New Balance – стартап 1906 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути