понеділок, 25 червня 2012 01:41

Недоварений кальмар "запліднив" рот жінки, яка його їла

Недоварений кальмар "запліднив" рот жінки, яка його їла
У жінки 12 "маленьких білих веретеноподібних" живих організмів Фото:mota.ru

63-річна мешканка Південної Кореї, спробувавши прожувати кальмара, відчула якийсь укол, оповідає La Voz de Galicia. Вона відчула в роті "якесь чужорідне тіло, виникло відчуття, що  ворушаться якісь дрібні живі істоти", пише газета, посилаючись на публікацію в Journal of Parasitology. Коли жінка звернулася в лікарню, лікарі виявили у неї в роті 12 "маленьких білих веретеноподібних" живих організмів.

Виявилося, що це сперматозоїди. Мабуть, орган кальмара, в якому містяться сперматозоїди, "спрацював", коли жінка його надкусила. Фахівці радять варити кальмарів до повної готовності та ретельно їх чистити.

Нагадаємо, вчені вивчили відеокадри, зібрані глибоководними апаратами протягом 20 років. Велика частина зйомки була зроблена в районі унікального підводного каньйону Монтерей у Тихому океані біля берегів Каліфорнії.

До теперішнього часу про методи спаровування глибоководних кальмарів було відомо досить мало. Раніше вчені виявили, що, зустрічаючи самку, самець покриває її сперматофорами - капсулами, що містять мільйони сперматозоїдів - які вбираються в тканини її тіла.

Зараз ви читаєте новину «Недоварений кальмар "запліднив" рот жінки, яка його їла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути