четвер, 10 квітня 2008 14:33

Названо сім найважливіших технологій майбутнього для бізнесу

Названо сім найважливіших технологій майбутнього для бізнесу
Аналітики компанії Gartner склали список з семи технологій, які в найближчі двадцять п"ять років повністю змінять способи ведення бізнесу. Автори дослідження пропонують керівникам IT-подрозділів вже зараз почати стежити за розвитком даних технологій.

До 2033 року зникне необхідність в зарядці акумуляторів безпровідних пристроїв. Вони або заряджатимуть на відстані без проводів або зможуть живитися від зовнішнього джерела. Свій прогноз аналітики грунтують на експерименті по безпровідній передачі енергії, проведеному в 2007 році в Массачусетському технологічному інституті.

Використання багатоядерних процесорів приведе до розвитку паралельного програмування, яке задіює всі можливості чіпа по розділенню завдання на декілька процесів.

Окремо аналітики Gartner виділяють створення природних інтерфейсів і систем автоматичного голосового перекладу. Останні поєднуватимуть в собі системи машинного перекладу і розпізнавання мови, що активно розробляються в даний час.

Очікується, що до 2033 року з"являться надійні носії інформації, причому дані на них можна буде зберігати в звичайних умовах десятки років.

Представники Gartner передбачають, що на бізнес сильно вплине стократне збільшення продуктивності праці програмістів. Вони зможуть повторно використовувати великі об"єми коду.

Останньою з очікуваних технологічних проривів аналітики назвали появу можливості передбачити долю інвестицій в IT-проекти. В даний час фінансової моделі такого роду просто не існує, пише видання РС World

Зараз ви читаєте новину «Названо сім найважливіших технологій майбутнього для бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути