вівторок, 29 листопада 2011 09:17

Надувний "слон" з пневматичними м'язами перевозить на собі людей

Техніки створили надувну конструкцію, в якій поєднали зовнішні параметри форми павука, верблюда та слона. На думку розробників, надувна конструкція приваблива високою вантажопідйомністю, не кажучи вже про те, що в здутому стані м'якого робота легко транспортувати.

Незвичайний на вигляд пристрій Ant-Roach розробила і випробувала компанія Otherlab із Сан-Франциско. Ім'я новинки утворено комбінацією англійських слів мурахоїд і тарган, але автори машини також іменують її слоном. Слон цей, проте, пересувається на шести ногах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські фізики створили найлегший на планеті штучний матеріал

Ноги оснащені оригінальними пневматичними м'язами на основі текстильного матеріалу. М'язи цікаві тим, що скорочуються в довжину у відповідь на подачу тиску. У свою чергу стиснене повітря підводиться до м'язів через набір пневматичних клапанів і трубок, передає Gizmag. Керує клапанами мікроконтроллер, який отримує по бездротовому каналу команди від ноутбука.

Як неважко помітити, апарат потребує зовнішнього джерела стисненого повітря. Але це тільки концептуальний зразок. За задумом, на нього можна було б навісити якийсь мініатюрний компресор, що живиться від батареї або маленького ДВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З кори коркового дуба створили намет, який вміщується в сумці

Зате при значній довжині в 4,6 метри Ant-Roach важить менше 32 кілограмів, так що його може переносити один міцний чоловік.

Otherlab вважає, що подібні надувні самохідні апарати будуть корисні не тільки в індустрії розваг, але й, можливо, у військовій сфері (деяку суму на будівництво "Слонопотама" виділило агентство DARPA). Поки кумедний апарат крім незграбної ходьби по твердій поверхні готовий згинати хобот, катати дитину, і навіть тупотіти по мілководдю. Але останнє не надто вдається - позначається недосконала плавучість машини.


Зараз ви читаєте новину «Надувний "слон" з пневматичними м'язами перевозить на собі людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути