Ексклюзиви
середа, 10 липня 2013 12:40

На "Шипоті" святкували Купала та збирали чорниці
18

Фото: Фото: mukachevo.net

Шипіт – назва водоспаду у Карпатах поблизу села Пилипець, Міжгірського району на Закарпатті. Ось вже понад два десятки років сюди щоліта приїздять сотні представників неформальних рухів та культур. Хіппі, панки, металісти, рокери, толкієністи, реконструктори – усіх перерахувати неможливо.

Якихось визначених часових рамок фестиваль не має – з'їжджатися на захід, який проводиться на галявині над водоспадом Шипіт, його відвідувачі починають вже з початку липня. Серед гостей фесту: українці з різних куточків країни, а також гості з Польщі, Росії, Білорусі тощо.

Пік фесту традиційно припадає на 6-7 липня: в ніч на Івана Купала усі "жителі" "Шипоту" конструюють кількаметрову ватру, біля якої, запаленої проти ночі, водять хороводи, співають пісень і демонструють чудеса фаєр-шоу.

Фестиваль "Шипіт" не має і якоїсь запланованої чіткої програми: кожен під час відпочинку займається тим, що йому до душі. Хтось збирає чорниці, хтось випробовує себе на міцність, занурюючись у крижану воду гірського водоспаду, хтось імпровізовано творить музику, хтось засмагає чи плете вінка у таборі під встановленим біля нього прапором.

У такому форматі відбувся й нинішній фестиваль, відвідувачі якого впродовж перебування на "Шипоті" відпочивали кожен так, як вважає запотрібне, об'єднавшись в одну "родину" в ніч з 6 на 7 лютого біля велетенського купальського багаття.

Зараз ви читаєте новину «На "Шипоті" святкували Купала та збирали чорниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути