вівторок, 27 березня 2012 10:44

На острові Окінава люди живуть найдовше
12

Фото: Фото: pbase.com

Японський острів Окінава цілком може називатися батьківщиною довгожителів. Тут живуть одразу 457 рекордсменів, які вже встигли відзначити своє сторіччя.

Середня тривалість життя серед жінок тут становить 86 років, а в чоловіків - 78. Окінава справедливо визнається найздоровішим місцем у світі, але аж ніяк не через екологічні показники, а радше через правильне психологічне налаштування місцевих мешканців.

Жителі острова ведуть активний спосіб життя: не дивлячись на свій поважний вік 96-річний майстер бойових мистецтв Сеікічі Уегара переміг майже 30 чемпіонів з боксу, а 105 річна Набі Кіньйо досі полює на отруйних змій. Місцеві 90-річні фермери у полі проводять майже 11 годин на день. На думку самих островитян, запорука успіху - здорова їжа та безтурботне ставлення до життя.

Роботу вони сприймають як радість: ніколи не сердяться, починаючи робочий день.

Довгожителі майже не споживають м'яса: їх раціон здебільшого складається з рису, риби та овочів. Вони обожнюють тофу, гіркий гарбуз та солодку картоплю. Не відмовляють собі від специфічного рисового вина "аваморі".

На жаль молодь острова вже не приділяє такої уваги здоровому способу життя, захоплюються фаст-фудом та схильні  до поганих звичок. Старожили нарікають, що молодь все частіше хворіє на ожиріння та ракові захворювання.

Зараз ви читаєте новину «На острові Окінава люди живуть найдовше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути