середа, 16 травня 2012 14:11

На одному верблюді можна вистригти цілий вишуканий килим
8

Фото: Фото: odditycentral.com

Щороку місто Біканер, в індійському штаті Раджастан, приймає один з найбільш яскравих місцевих фестивалів - Bikaner Camel Festival. Проходить цей фестиваль на єдиній в Індії і найбільшій в усій Азії верблюжій фермі.

Найчастіше цей популярний захід тримає протягом двох днів, у січні, і приваблює верблюдозаводчіков з усього Раджастану і туристів з усієї планети. Цей фестиваль включає в себе різноманітні заходи та веселі конкурси, починаючи з верблюжих перегонів і жіночого конкурсу зі швидкості "доставки" верблюжого молока з одного пункту в інший, до конкурсу краси та стрижок серед місцевих одногорбих мешканців.

Дивлячись здалеку на когось із них, хто гордо крокує по барханах пустелі Тар у штаті Раджастхан, можна подумати, що він укритий килимом з витканими на ньому дивовижними візерунками, або картинами з традиційними індійськими сюжетами.

Але поблизу віньєтки з квіткових гірлянд і сцени з життя колишніх індійських самодержців виявляються лише доказом майстерності місцевих верблюжих перукарів. Іноді верблюдам навіть роблять спеціальний макіяж, яким вони повинні завоювати голоси суддівства.

Зараз ви читаєте новину «На одному верблюді можна вистригти цілий вишуканий килим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути