вівторок, 17 січня 2012 17:36

На іранських ляльок Барбі одягли паранджу

На іранських ляльок Барбі одягли паранджу

Іранська поліція моралі озброїлась проти ляльок "Барбі". Сьогодні, 17 січня, англомовна преса повідомляє, що всім власникам магазинів іграшок було наказано прибрати довгоногих красунь з іграшкових прилавків.

Дітище американської компанії Mattel стало першим потерпілим від "м'якої війни", яку Іран оголосив західній культурі. На думку місцевої влади, "Барбі" справляють згубний вплив на дітей своїм неісламським виглядом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американки хочуть випускати лису Барбі

Про те, що "Барбі" не відповідає ісламській культурі було оголошено ще 1996 року. Однак заборона на продаж цих популярних ляльок з'явилася лише в 2012. У 2002 році як альтернативу європейській Барбі з'явилася мусульманська Сара, одягнена за законами шаріату. Слід зазначити, що популярності нова іграшка не завоювала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Транссексуал 12 років робив пластичні операції, щоб бути схожим на Барбі

Боротьба проти впливу Заходу, в тому числі й проти культури Європи і США, почалася в Ірані після ісламської революції 1979 року. Новим витком боротьби з американським впливом стане випуск іграшкової версії секретного безпілотника США, що впав на території республіки в грудні минулого року.

Зараз ви читаєте новину «На іранських ляльок Барбі одягли паранджу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути