понеділок, 12 січня 2009 15:04

Іран закликає ісламські країни розірвати відносини з Ізраїлем

Тегеран виступає за припинення будь-яких відносин ісламських країн з Ізраїлем, зокрема дипломатичних, заявив в понеділок глава МЗС Ірану Манучехр Моттакі.

"У листі, який я сьогодні надіслав своїм колегам низки ісламських держав, що мають, на жаль, політичні стосунки з сіоністським режимом (Ізраїлем), і вказавши на прийняті раніше заходи Венесуелою і Мавританією, я зажадав від них припинити відносини з цим режимом", - повідомив журналістів Моттакі.

Раніше Венесуела ухвалила рішення вислати з країни посла Ізраїлю Шломо Коена і частину персоналу посольства на знак протесту проти військового вторгнення в сектор Газа. Мавританія заявила, що відкликає свого посла з Ізраїлю.

За словами глави МЗС Ірану, одна з ісламських країн, яку він не став називати, вже заявила про готовність припинити на своїй території "діяльність торгової секції Ізраїлю, якщо інші зроблять аналогічні заходи", передає РІА Новости.


Зараз ви читаєте новину «Іран закликає ісламські країни розірвати відносини з Ізраїлем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути