вівторок, 05 серпня 2008 10:26

На Філіппінах будуватимуть будинки з пташиного пір"я

На Філіппінах будуватимуть будинки з пташиного пір"я

Учені з Університету Філіппін створили композитні плити з пташиного пір"я. Використання цього матеріалу в будівництві допоможе Філіппінам подолати дві головні екологічні проблеми - швидкий знос дерев"яних будівель через термітів і необхідність утилізації гігантської кількості непотрібного пташиного пір"я.

Новий матеріал створюється зі спресованого з цементом пташиного пера і пуху, і може широко використовуватися для заміни роз"їдених комахами дерев"яних дощок. Терміти харчуються целюлозою, що міститься, зокрема, і в деревині, а пташине пір"я для них просто неїстівне. Використання нового матеріалу дозволить збільшити довговічність будов і понизити економічну шкоду, не завдаючи збитків навколишньому середовищу інсектицидами.

Проте, композитні плити з пір"я мають і один істотний недолік - їх можна застосовувати тільки для обшивки стін і стель у вигляді ізоляції. Тоді як для зведення основних стін, або стовпів вони непридатні через низьку міцність матеріалу.

На Філіппінах розвинене птахівництво, і щорічно перед керівництвом країни встає питання про позбавлення від 2,4 мільйонів тонн пташиного пір"я. Їх спалювання приводить до викиду парникових газів, при закопуванні вони займають багато місця, а для розпаду білка кератину (з якого, в основному, складається пір"я) потрібний тривалий час, повідомляє Lenta.Ru

Зараз ви читаєте новину «На Філіппінах будуватимуть будинки з пташиного пір"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути