понеділок, 13 травня 2013 18:10

На фестивалі "Tattoo Collection 2013" у Києві малюнки набивали старовинними техніками
11

Фото: Фото: Сергій Старостенко

Минулими вихідними у столичному "Експоцентрі України" пройшов фестиваль татуювання "Tattoo Collection 2013". Участь у ньому взяли майстри з України, Росії, Білорусі, Данії, Великобританії та Німеччини. Всього фестиваль відвідало близько 6 тис людей.

"Фестиваль "Tattoo Collection" — це щорічний міжнародний фестиваль тату і пірсингу. Він об'єднує людей з різних країн світу з однією метою: показати, що тату — це не стереотипна зеківська наколка, а один із видів творчості на людському тілі. Тату виражає внутрішній світ людини і символізує світобачення", - розповіли кореспонденту Gazeta.ua організатори фестивалю.

Під час фестивалю майстри робили татуювання на очах відвідувачів. Маркус Хаммер з данського Копенгагену киянину Олексію наносив зображення людського силуету із геометричних фігур за допомогою загостреної палички.

"Зараз всі майстри наносять татуювання за допомогою спеціальних машинок. Я теж вмію так працювати, але мені більше до вподоби старовинні техніки. Мої клієнти вірять, що татуювання загостреною паличкою захищатиме людину і наділятиме її магічною силою. Такі татуювання можуть захистити від кулі і ножа, тому їх часто роблять поліцейські", - розповів Маркус.

"Нанесення вручну коштує в 2-3 рази дорожче за звичайне. Але ніхто ніколи не торгується. Не роблю таке татуювання дівчатам і  хворобливим на вигляд хлопчикам. Від вигляду крові вони можуть втратити свідомість", - додав він.

Федір Волкін з Луганська приїхав на фестиваль показати татуювання вовчої родини: двох дорослих вовків і трьох малят.

"Це татуювання символізує мою родину. Дорослі вовки - я і моя дружина, а малята — троє наших дітей. Майстер робив це татуювання півроку. Ходив до нього раз у два тижні, сидів по 5 годин. Після кожного сеансу майстер накладав пов'язку, яку не можна було знімати 12 годин. Перші дні шкіра навколо татуювання була червоною, із неї виділялася сукровиця. Постійно мазав татуювання маззю і не міг приймати сонячні ванни. Майстер казав, що під дією сонячних променів свіжий малюнок швидко вигорає і стає на 2-3 тони світлішим. Півроку не можна було вживати спиртних напоїв і займатися спортом. Та найважче було вночі, коли лягав спати. Звик засинати на спині, доки татуювання не загоїлося, мусив лягати на живіт. По півночі крутився, бо не міг заснути", - поділився Федір.

Ведучим фестивалю був шоумен Антін Мухарський.

"Своє перше татуювання зробив ще в армії. Тоді всі дружно пішли і набили собі групу крові звичайною булавкою. Правда, я був розумнішим за інших хлопців і набив її на нозі, а не на грудях чи руці. Коли повернувся додому і мама побачила татуювання, вона довго плакала", - розповів він.

"Вже у 30 років наколов собі на руці скорпіона. А згодом витатуював козака Мамая і індіанця. Тепер розумію, що тату треба робити не раніше 35 років, бо тоді людина точно знає, які символи і знаки хоче бачити на своєму тілі. А зараз багато хлопців і дівчат роблять татуювання лише для того, щоб здивувати інших", - додав Мухарський.

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі "Tattoo Collection 2013" у Києві малюнки набивали старовинними техніками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути