Ексклюзиви
неділя, 07 липня 2024 05:50

Можете зіпсувати свою репутацію та збідніти: чого уникати сьогодні

Можете зіпсувати свою репутацію та збідніти: чого уникати сьогодні
Якщо день 7 липня дощовий, то вся перша половина липня буде мокрою. Фото: pinterest

7 липня віряни вшановують день ікони Матері Божої Неустанної помочі. Це одна з найвідоміших ікон Діви Марії в християнському світі. Ця ікона також відома як "Ікона Божої Матері Неустанної Допомоги".

Ікона, ймовірно, має візантійське походження і датується приблизно XIV століттям. Її створення приписують Константинополю (сучасний Стамбул). Ікона була привезена до Риму, де 1499 року її встановили у церкві Святого Матвія. 1866 року папа Пій IX передав її редемптористам (Конгрегація Найсвятішого Ізбавителя), і вона була розміщена в церкві Святого Альфонса на Есквілінському пагорбі в Римі.

Редемптористи поширили культ Матері Божої Неустанної Помочі по всьому світу. Вони заснували безліч парафій та шкіл, присвячених іконі. Ікона зображає Богородицю, яка тримає на руках Немовля Ісуса. Діва Марія одягнена в червоне і синє вбрання з золотими прикрасами. На голові вона має корону, прикрашену коштовностями. Її обличчя має м'який і співчутливий вираз.

Ісус тримається за руку Марії і дивиться на архангелів Михаїла і Гавриїла, які зображені у верхніх кутах ікони. Вони тримають інструменти Страстей Христових: хрест, цвяхи та спис. Ікона символізує захист і допомогу, яку Богородиця надає віруючим. Вона часто асоціюється з темою покаяння і спасіння.

7 липня - день пам'яті преподобних Томи й Акакія

Преподобний Тома народився в Єгипті в IV столітті. З раннього віку він відчув покликання до чернечого життя. Відомо, що він був учнем преподобного Пахомія Великого, засновника громадського чернецтва в Єгипті.

Преподобний Тома вів суворе аскетичне життя, присвячуючи себе молитві, посту і праці. Він мав дар зцілення і пророкування, і до нього приходили люди з різними потребами та проблемами. Тома заснував кілька монастирів і був наставником багатьох ченців. Його духовні настанови мали великий вплив на розвиток чернецтва в Єгипті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Собор архангела Гавриїла: нова дата свята та що треба пам'ятати про цей день

Преподобний Акакій жив у V столітті і походив із Каппадокії (сучасна Туреччина). Акакій став ченцем у молодому віці та приєднався до монастиря, де був учнем старця Лота.

Акакій відзначався смиренністю і терпінням. Він піддавався суворим випробуванням від свого старця, але ніколи не нарікав і зберігав віру та послух. За переданням, після смерті Акакія, старець Лот побачив видіння, де Акакій явився йому в славі та сказав: "Старче, я ще живий". Це стало свідченням його святості.

Що не можна робити

Не варто займатися важкою фізичною працею. Роботу по дому краще відкласти на інший день.

Не можна заздрити чужому достатку й успіху, інакше на вас перейдуть проблеми об'єкта заздрощів.

Невдалий день для великих покупок, а також торгівлі та фінансових угод.

Заборонено давати неправдиві обіцянки, розпускати неправдиві чутки, інакше зіпсується ваша репутація.

Вважається, що цього дня заборонено прати речі, інакше можна збідніти.

Не можна також нікого обманювати, така ж доля буде чекати і на вас. Заборонено купатися у відкритих водоймах — водяник може затягнути на дно.

Що можна робити

Сон, який ви побачили в ніч проти 7 липня, вказує на якусь проблему. Тому важливо його запам'ятати. Якщо ви побачили багатьох різних людей уві сні, то на вас чекає надзвичайний успіх в важливій справі.

Прикмети

Дощ сьогодні віщує неврожай - зерно і сіно згниє.

Якщо день дощовий, то вся перша половина липня буде мокрою.

Гроза сьогодні віщує неврожай горіхів.

Квіти пахнуть сильніше, ніж зазвичай, - до погіршення погоди.

Сильна роса сьогодні принесе великий урожай огірків.

Якщо ввечері стрекочуть цикади, то наступні дні будуть спекотними.

25 липня українці за новим церковним календарем відзначають Успіння праведної Анни. Торік це свято вшановували 7 серпня.

Свято приурочене матері Діви Марії, праведній Анні, яка здавна вважалася покровителькою жінок, особливо матерів. Цього дня їй моляться, просячи про заступництво, допомогу у вагітності, легких родів та зцілення від безпліддя.

Зараз ви читаєте новину «Можете зіпсувати свою репутацію та збідніти: чого уникати сьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути