четвер, 02 травня 2019 01:37

Мова тіла: 9 речей, які не варто робити на побаченні

Мова тіла: 9 речей, які не варто робити на побаченні
Фото: UkrMedia

Експерт зі стосунків та мови тіла Трейсі Кокс розповіла про 9 помилкових рухів тіла під час побачення.

Постійна метушня

Ви промовляєте: "Мені дискомфортно".

Деякі наші не зовсім хороші звички називаються displacement activities: повторювані, дрібні, банальні, метушливі. Ми робимо їх, коли переживаємо стрес.

До цього відноситься тарабанення пальцями, постукування ногами, погойдування ними, клацання ручкою, подрібнювання серветки, коли щось розсіяно шкрябаємо, перевіряємо постійно телефон, і десятки інших дрібних звичок. Вони можуть дуже дратувати співрозмовника.

Якщо рука постійно тягнеться щось робити, покладіть на неї іншу руку – це жест, який допоможе заспокоїтися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які квіти забезпечать гарне відношення жінки

"Дивні" руки

Такі жести повідомляють співрозмовнику, що ви нервуєтеся. Викручування рук, сидіння на них, міцно тримати і крутити напій/сумку/меню, щоб аж пальці побіліли – це ознаки тривожності та нервовості.

Такий же сигнал ви подаєте, коли гризете нігті чи смокчете свої пальці.

Нерухомі руки

Одне з питань, які найчастіше чує Трейсі Кокс: "А що мені робити зі своїми руками?" Рухайте ними. Будь-яка поза виглядатиме дивно, якщо ви будете у ній надто довго.

Хвилюєтеся? Попрактикуйте дві-три різні позиції рук перед дзеркалом і міняйте їх під час розмови. Один з варіантів: покладіть руки на стіл долонями одна до одної, трішки розведіть руки, легко погладьте свої пальці зімкніть їх. Можете тримати їх внизу чи підняти вгору.

Тримати руки під столом

Ви ніби говорите: "Я обманюю або щось приховую". Важливо тримати свої руки у полі зору співрозмовника – не сидіть на них, не тримайте між колінами чи в кишенях.

Може, ви робите це, бо не хочете показати тремтіння своїх рук, але люди також сидять на своїх руках, коли обманюють або щось приховують. Хороша поза рук – коли їх бачить співрозмовник, коли вони розслаблені.

Користуйтесь руками, щоб підсилювати свої слова, але не перетворюйте їх на вітряки.

Підпирати голову рукою

Це говорить: "Не думаю, що я привабливий" або "Мені нудно".

Не цілком впевнені у собі люди підпирають руками підборіддя або закривають частину свого обличчя. Люди, яким подобаються їхні обличчя, обертають свою голову, щоб обличчя можна було роздивитися. Наприклад, частина жінок притримує своє волосся, щоб не падало на обличчя і співбесідник міг їх роздивитися. Коли ви закриваєте своє обличчя волоссям чи руками, ви не лише не показуєте свої переваги, але й демонструєте класичну "знуджену" позу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як на першому побаченні дізнатися, що у стосунках є майбутнє

Тримати перед собою напій чи сумку

Так ви нібито кажете співрозмовнику: "Ти мене лякаєш, мені потрібен захист". Дітьми ми ховаємося за ногами мами чи за столом, коли налякані. У дорослому віці інстинкти досі кажуть нам те ж, але так, як у дитинстві, уже не поведешся. Тому ми створюємо більш прийнятні бар'єри: ставимо крісло чи стіл перед собою, тримаємо сумку, рюкзак, книжку чи напій близько до грудей, що дає ілюзію захисту.

Тож, якщо це можливо, відкладіть сумку. Це стосується й інших речей. Ідеально: відкладіть усе, щоб між вами і співрозмовником нічого зайвого не було. Не стійте, як укопані. Дослідження показують, що розумні, пристрасні люди активно рухаються.

Сутулитись чи припіднімати плечі

Ви ніби кажете: "Я не впевнений, маю низькі очікування / я вороже налаштований". Наша постава віддзеркалює наше минуле, нашу особистість і ставлення до життя.

Людина формує 90% враження про вас за перші 90 секунд. Тому постава дуже важлива. Чим вона краща, тим більше каже співрозмовнику, що у вас все гаразд з самооцінкою. Коли ви просто рівно стоїте і дивитеся в очі, даєте сигнал, що вас можна сприймати серйозно.

Не дивитися в очі

Очі відкривають наші емоції. Чим більше ви дивитесь комусь в очі, даючи їм побачити "ваші таємниці", тим впевненіше, привабливіше і довірливіше ви виглядаєте. Коли на побаченні ви дивлячись вниз чи вбік, то чітко даєте зрозуміти, що підлога цікавіша, ніж співрозмовник навпроти.

Якщо вам дійсно хтось подобається, важко на цю людину не дивитись. Тож якщо на побаченні ви "блукаєте" очима – кажете: "Ти не привабливий для мене".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як запросити хлопця на побачення, щоб не відлякати

Прикривати рот руками

Ми кладемо руки перед ротом з двох причин. Якщо нам не подобаються наші зуби (або виправте це, або полюбіть), і щоб підсвідомо зупинити слова, які не варто казати. Люди можуть асоціювати це з грубістю та таємничістю.

Зрада не таке вже рідкісне явище. Одні закривають очі на любовні пригоди партнерів, інші категорично цього не сприймають. Це особистий вибір кожного, але розібратися в мотивах такої поведінки може бути корисно.

Зараз ви читаєте новину «Мова тіла: 9 речей, які не варто робити на побаченні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути