Порція морозива з натурального молока надає антистресовий ефект під час спеки.
Про це в коментарі Gazeta.ua розповів завідувач відділенням гігієни харчування Українського інституту харчування Владислав Сластін.
"Різке охолоджування ротової порожнини, де знаходиться найбільша кількість чутливих рецепторів, сприяє ефекту отримання задоволення. Відбувається звуження судин. Це надає позитивний ефект і на організм, і на психіку людини. Тому рекомендую їсти морозиво не тільки у спеку, але і в час неприємних ситуацій", - сказав дієтолог.
Він попередив, що сильно захоплюватися морозивом у період спеки не варто.
"Це може спричинити банальну ангіну, запальні захворювання носоглотки і призведе до переохолодження. Декілька пачок морозива поспіль в період сильної спеки може навпаки обернутися стресом для організму й імунної системи", - сказав лікар.
В Україні також продають морозиво, яке укріплює імунітет.
Коментарі