середа, 07 жовтня 2009 09:30

Міф, що товстуни добріші за худих людей, - правда

Міф, що товстуни добріші за худих людей, - правда

Частина мозку, яка примушує нас хотіти їжі та сексу, також визначає рівень доброти і чутливості людини, стверджують вчені.


"Нам було дуже цікаво виявити цю залежність між рисами характеру і певними частинами мозку", - сказав автор дослідження Грем Мюррей (Graham Murray) з Кембриджу.

Вчені виявили, що підвищена концентрація мозкової тканини в певних відділах головного мозку людини змушує деяких людей виявляти теплі та дружні почуття більшою мірою, ніж інших, повідомили вчені в журналі European Journal of Neuroscience.

"Це області, які відповідають за бажання насичення та сексу", - розповіли дослідники з Кембриджського університету, Англія.

Вчені, які співпрацювали з командою з Фінляндії, розробили спеціальні анкети, щоб вивчити залежність між характером людини і структурою її мозку. У дослідженні взяла участь 41 особа. Волонтерів питали про їх соціальні навички, емоції та здібності радувати інших людей. Потім дослідники сканували їх мозок, щоб проаналізувати концентрацію сірої речовини - тканини, багатої нейронами.

Виявилося, що у "білих і пухнастих" людей концентрація мозкової тканини в області лобової кори, яка знаходиться відразу над очима, була підвищена, так само як і в області смугастого тіла мозку.

Культурні відмінності також відіграють у цьому важливу роль, зазначив він, і навів у приклад американців, які зазвичай набирають більше балів за емоційність і теплоту, ніж скандинави. Дослідники вважають, що їх відкриття зможуть допомогти пояснити еволюцію головного мозку людини і розкрити причини деяких психіатричних проблем, пов"язаних з порушенням соціальних функцій, наприклад, аутизму або шизофренії.

За матеріалом: Донбасс

Зараз ви читаєте новину «Міф, що товстуни добріші за худих людей, - правда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути