четвер, 10 квітня 2008 12:46

Microsoft навчилася передбачати дорожні пробки

Microsoft навчилася передбачати дорожні пробки
Microsoft в четвер запустить веб-сервер-сервіс Clearflow, що надає дані про автомобільні пробки в США. Нова система дозволяє заздалегідь розраховувати можливі місця утворення дорожніх заторів.

Clearflow здатна передбачити утворення дорожніх пробок, грунтуючись на часі доби, погодних умовах, графіку проведення футбольних матчів і інших "непостійних даних".

Сервіс працюватиме на сайті maps.live.com і відображати інформацію про утруднення руху в 72-х містах Сполучених Штатів Америки. Microsoft стверджує, що водії зможуть не тільки отримати інформацію про затори, але і подивитися альтернативні маршрути об"їзду з урахуванням дорожньої ситуації на швидкісних шосе і прилеглих до них вулицях. Причому система дозволить розрахувати час маршруту і, залежно від різних чинників, повідомити, де саме швидше проїхати - навпростець по пробках або в об"їзд.

Clearflow розроблялася в лабораторії штучного інтелекту MicrosoftResearch протягом п"яти років. Алгоритм прогнозування дорожніх заторів був протестований в ході 16,5 тисяч пробних поїздок на загальну відстань більше 200 тисяч кілометрів.

Компанія представила сервіс "Пробки" ще восени 2007 року, але без системи Clearflow він надає інформацію про умови руху тільки на швидкісних шосе, повідомляє газета TheNewYorkTimes.

Зараз ви читаєте новину «Microsoft навчилася передбачати дорожні пробки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути