середа, 10 березня 2010 09:53

Метеорологи знайшли нові докази зміни клімату

Метеорологи знайшли нові докази зміни клімату

В доповіді Британської метеорологічної служби стверджується, що клімат Землі швидко змінюється  Ймовірно, в результаті дії газів, що викликають парниковий ефект.

У 2007 році учасники Міжурядової комісії заявили, що існують "незаперечні" докази того, що температура нашої планети неухильно зростає через спалювання органічного палива.

Але останніми роками з"явилося значно більше явних ознак того, що цивілізація робить прямий вплив на клімат, говориться в нинішній доповіді.

Робота британських метеорологів опублікована всього через кілька місяців після того, як вибухнуло відразу кілька скандалів, пов"язаних з глобальним потеплінням. Восени 2009 хакери опублікували тисячі електронних листів і внутрішніх документів, викрадених в одному з провідних британських центрів кліматології.

Під час дослідження метеорологи вивчили наукові роботи, завершені після 2007 року, і виявили залежність у змінах кількості арктичного льоду, атмосферної вологи, концентрації солі у частинах Атлантичного океану і температури води в Антарктиці від глобальної людської активності.

Водночас дослідники говорять, що складно знайти прямий зв"язок між зміною клімату та окремими випадками екстремальних погодних умов, наприклад, буревіями, повенями і цунамі.

Новый Регион
Зараз ви читаєте новину «Метеорологи знайшли нові докази зміни клімату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути